[...] są to dwie porcje. Jeśli jednak ktoś ma większy apetyt, to z pewnością chętnie zje całość. I tak naprawdę nie ma w tym nic złego, bo danie jest niskokaloryczne - tylko 182 kcal w 100 g. Skład Kuskus perłowy 26%, ciecierzyca 20%, marchew 17%, papryka czerwona 7%, cebula 6%, nasiona słonecznika 5,6%, groszek zielony 4%, olej rzepakowy, woda, sos [...]
[...] makaronu z ciecierzycą, oliwkami, suszonym pomidorem i pestkami dyni to strzał w dziesiątkę. Danie jest chrupiące, niezwykle aromatyczne i sycące. Porcja 140 g zawiera 333 kcal i aż 10 g białka. Ma też dobrą porcję tłuszczu (17 g w porcji), ale są to zdrowe tłuszcze pochodzące głównie z oliwy z oliwek i pestek dyni. Jak przygotować danie? [...]
[...] arachidowe i oczywiście przyprawy. Wszystkie te składniki razem sprawiają, że mamy przed sobą bardzo smaczny i pełnowartościowy posiłek. W porcji 140 g otrzymujemy 231 kcal (ale przy większym apetycie śmiało można pokusić się o podwójną porcję), 27 g węglowodanów, 6,4 g białka i 11 g tłuszczu. Jak przygotować danie? Wystarczy podgrzać w [...]
Krewetki to skorupiaki występujące w słodkich i słonych wodach na całym świecie. To najbardziej znane i popularne owoce morza stanowiące dobre źródło białka. Mają stosunkowo małą ilość kalorii i zawierają wiele cennych składników odżywczych. Ich pyszne mięso wykorzystuje się w kulinarnym świecie na przeróżne sposoby. W kuchni azjatyckiej krewetki [...]
[...] Po około godzinie mieszamy masę i mrozimy kolejną godzinę. Gotowe. Jeśli zostawicie lody w zamrażalniku na dłużej, wyjmijcie przed podaniem około 15 minut wcześniej. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1620 kcal. Białko 30 g, Tłuszcze 86 g, Węglowodany 218 g. Cała porcja lodów to 450 kcal. Białko 65 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 15 g. Smacznego!
Jeśli zaczynasz przygodę z kulturystyką, to pierwszym Twoim celem będzie zdobycie większej masy mięśniowej. Podstawowym warunkiem wzrostu muskulatury jest dodatni bilans energetyczny, a oznacza to, że musisz dostarczać więcej kalorii, niż zużywasz. Kolejnym niezwykle istotnym wymogiem jest konieczność dostarczenia większej ilości białka. Jak to [...]
Dieta nie musi się już kojarzyć z wyrzeczeniami, monotonnym menu z ograniczeniem w jedzeniu słodkości. Kluczem są słodycze alternatywne, stworzone z myślą o osobach będących na diecie, dbających o sylwetkę, czy też zdrowie. Grupę takich właśnie łakoci tworzą kremy z linii NUTLOVE. NUTLOVE to między innymi gęste, pyszne, słodkie kremy nieustające [...]
[...] - łatwiej się potem kroi. Piec w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Jak batony wystygną, udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą. Wartości odżywcze: Całość 1568 kcal Białko 44,8g Tłuszcze 74,4g Węglowodany 185,6g Jeśli podzielicie masę na 8 batonów, wartość odżywcza jednej sztuki: 196 kcal | Białko 5,6g | Tłuszcze 9,3g | Węglowodany [...]
[...] 80 osób z nadwagą i BMI: 31.2 ± 2.5 kg/m2 na początku stosowało dietę z ujemnym bilansem kalorii i dostarczało przez 4 tygodnie 3.4 MJ energii dziennie (~812 kcal). Osoby, które straciły co najmniej 4% masy ciała stosowały dalej dietę z ujemnym bilansem (deficyt wynosił ~310.5 kcal dziennie) i zostały losowo przydzielone do grup: [...]
Zalecana dzienna dawka białka dla osób trenujących siłowo wynosi około 1,5-2,5 g na kilogram masy ciała. Czy zwiększanie podaży białka do 3-4g przyczyni się do zwiększenia masy mięśniowej? Jak zwiększone spożycie tego makroskładnika wpłynie na tkankę tłuszczową? Odpowiedzi na te pytania naukowcy szukali w poniższych badaniach naukowych. Trochę [...]
[...] brzucha” z pewnością stosowanie rhGH i/lub IGF-1 nie będzie twoim sprzymierzeńcem. Objętościowe posiłki Niejeden kulturysta dostarcza 5000-6000 lub więcej kcal dziennie. Dlatego nic dziwnego, iż pojawia się problem z utrzymaniem właściwiej linii. Badania sugerują, iż objadanie się (typowe dla większości kulturystów np. po [...]
[...] stosowania IGF-1, więc nie można go polecać, jako środka obniżającego stężenie glukozy we krwi. Wydzielanie IGF-1 silnie tłumi restrykcja kalorii (np. diety 1200-1500 kcal). Na dodatek każde 25% zmniejszenie podaży białka w diecie prowadzi do podobnego spadku stężenia IGF-1. IGF-1 zwiększa wychwyt i utlenianie wolnych kwasów tłuszczowych w [...]
[...] po przyjęciu kapsułki zawierającej placebo lub salbutamol (4 mg) i godzinę po spożyciu małego posiłku, który był identyczny w każdej próbie. Spójność dietetyczna (około 500 kcal) została potwierdzona przez zgłaszane zapisy diety i pytania przed każdą próbą. Po wprowadzeniu cewnika do powierzchownej żyły przedramienia (9:00-10:00 rano) panie [...]
[...] w składzie cukru. Tak, tak, w sosie SFD Nutrition nie znajdziemy ani grama dodanego cukru. Efektem tego, jest niska wartości energetyczna produktu, który posiada jedynie 36 kcal w 100 ml. Zatem śmiało może być używany przez osoby dbające o swoją sylwetkę. Warto również wspomnieć o ilości pomidorów użytych do produkcji. Wynosi ona 162 gramy tych [...]
Węglowodany są nieraz "być albo nie być" w sportach wytrzymałościowych. Właściwa ich podaż może decydować o miejscu na podium, w skrajnych przypadkach nawet o możliwości ukończenia długotrwałego wyścigu, szczególnie w niesprzyjających warunkach. Komentarz W trakcie biegu zużywa się głównie węglowodany i tłuszcze wewnątrzmięśniowe. Jeśli posiłek [...]
[...] Układamy w pucharkach lub w słoiczkach. Warstwa jogurtu, musu, kruszonki, ponawiamy całość. Dekorujemy Całymi truskawkami. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 4 porcje. Każda to 500 kcal. Białko 38 g, Tłuszcze 26 g, Węglowodany 32 g. Jeśli użyjecie jogurtu ZERO wtedy porcja to 348 kcal. Białko 40 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 34 g. Smacznego!
Kolagen jest powszechnie występującym białkiem, należącym do białek włókienkowych, stanowi 25% masy białek w organizmie człowieka. Inne, ważne białka z tej grupy to keratyna (nie mylić z energetycznym związkiem i suplementem diety o nazwie kreatyna) oraz miozyna. Miozyna jest białkiem umożliwiającym skurcz mięśni szkieletowych, a więc jest [...]
[...] błonnik owsiany, olej słonecznikowy, sól), tłuszcz kakaowy, proszek kokosowy 13%, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 481 kcal Tłuszcz: 39 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g) Węglowodany: 47 g (w tym cukry: 5,2 g, poliole: 23 g) Błonnik: 6,8 g Białko: 4,2 g Sól: 0,2 g Batonik Super Fudgio [...]
[...] ale za to jest małe i szybko się je zużyje - a trzeba pamiętać, że takie pasty nie zawsze mogą stać tygodniami w lodówce. Pasta z tofu ma dość dobrą kaloryczność - 160 kcal w 100 g produktu, do tego warto zaznaczyć, że praktycznie nie zawiera cukru. Złożona jest z wody, tofu, okary (pulpa sojowa powstająca przy produkcji tofu) i przypraw. [...]
[...] plan powrotu na scenę. Wierzy, że odpowiednia wielkość i dobre trafienie z formą sprawią, że będzie najlepszy. Na masie spożywał 7 posiłków, które łącznie miały aż 4600 kcal dziennie, a jego celem było dobicie do 102 kg. Z pewnością powrót po takiej przerwie nie będzie łatwy ze względu na sporą konkurencję, ale cel jest możliwy do [...]